Gasztroenterológia székesfehérváron

Gasztroenterológiai alapvizsgálat

Gasztroenterológia konzultáció

Az gasztroenterológia rendelésünkön végzett részletes gasztroenterológiai alapvizsgálat kiterjed a beteg részletes kikérdezésére és a teljes kórelőzmény áttekintésére (gasztroenterológiai konzultáció), laboratóriumi (vér, vizelet, széklet) vizsgálatokra, hasi ultrahang vizsgálatra, gyomor- és vastagbéltükrözésre, valamint minden egyéb funkcionális gasztroenterológiai betegség vizsgálatára, pl. tejcukor érzékenység, lisztérzékenység, ételallergia, gasztroenterológiai motilitási vizsgálatok és manometria. A vizsgálatokat és kezeléseket minden esetben magasan képzett, több évtizedes szakorvosi tapasztalattal rendelkező gasztroenterológus szakorvosaink végzik.

Gasztroenterológiai alapvizsgálat bél-, gyomor- vagy nyelőcsőpanasz, továbbá epe, máj vagy hasnyálmirigy problémák esetén ajánlott. A konzultáció során fizikális alapvizsgálat történik. Rögzítésre kerülnek a panaszok és a részletes gasztroenterológiai kórtörténet. Ezek alapján kezelési tervet állítunk fel, és gyógyszeres kezelési javaslatot teszünk. Amennyiben indokolt, a gasztroenterológus szakorvos szűrő jellegű székletvér teszt vagy kismedencei illetve hasi ultrahang vizsgálatot is tanácsolhat.

Mivel foglalkozik a gasztroenterológia?

A gasztroenterológia az emésztőrendszer, a máj és epeutak illetve a hasnyálmirigy betegségeivel foglalkozó tudományág. A gasztroenterológia területéhez tartoznak a nyelőcső, a gyomor, a vékony- és vastagbél, a máj, a hasnyálmirigy, az epehólyag- és epevezeték betegségei. A gasztroenterológus szakorvosok ezen gasztroenterológiai betegségek és szövődményeik felismerésével, a diagnózis felállításával és gyógyszeres valamint endoszkópos kezelésével foglalkoznak.

Gasztroenterológiai alapvizsgálat és a hozzá tartozó gasztroenterológiai konzultáció ajánlott minden nyelőcső, gyomor és bélpanaszokkal, valamint máj, hasnyámirigy és epeproblémákkal illetve ezen betegségek tüneteivel jelentkező kedves betegünk számára.

Mikor forduljon gasztroenterológus szakorvoshoz?

Gasztroenterológus szakorvoshoz kell fordulni, minden olyan esetben, amikor:

  • az emésztésünk, székelésünk megváltozik
  • hasi fájdalmat, puffadást, hányingert vagy nyelészavart tapasztalunk
  • rossz a közérzetünk

Vagyis minden olyan tünet vagy panasz esetén ami összefüggésben áll az táplálkozással illetve az emésztéssel. A gasztroenterológiára tartozik a nyelőcső, a gyomor, a vékony- és a vastagbél, illetve a máj, a hasnyálmirigy, az epe és az epevezeték minden betegsége.

A konkrét panaszok közül a leggyakoribbak

Az emésztőrendszer igen érzékenyen reagál a lelki történésekre, így sokszor pszihoszomatikus betegségek emésztési, illetve hasi panaszokkal járnak.

Amennyiben Önre bármelyik panasz jellemző úgy, kérem forduljon hozzánk bizalommal. Recepciós munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!